Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΦΟΡΗΤΗ ΜΑΘΗΣΗ στη Β'ΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ: Η αρχή

Η φορητή μάθηση, ή μάθηση μέσω προσωπικών ηλεκτρονικών συσκευών (m-learning), εξαπλώνεται με μάλλον αργούς ρυθμούς διεθνώς, συγ...

Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018

Η Eπαυξημένη (AR) και Εικονική Πραγματικότητα (VR) στη διδασκαλίας της φυσικής... πάει συνέδριο.


Η απόφαση είχε ληφθεί πριν από... δύο χρόνια: Το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας θα φιλοξενούσε ένα βιωματικό εργαστήριο Mobile Learning. Αυτό που δεν είχε αποφασιστεί αυτά τα δύο χρόνια, και μέχρι μόλις πριν από λίγες μέρες ήταν... το περιεχόμενό του.

Ο λόγος γι' αυτήν την καθυστέρηση ήταν η επίγνωση ότι η εξελίξεις σε θέματα εκπαιδευτικής τεχνολογίας είναι ραγδαίες. Η ευθύνη λοιπόν, για εξάσκηση των επιμορφούμενων συναδέλφων  στις πιο πρόσφατες εφαρμογές και η ανάγκη για παροχή σε αυτούς της πιο επικαιροποιημένης ενημέρωσης πάνω σε θέματα Mobile learning, κατέστησε μόλις σήμερα δυνατό τον σχεδιασμό του εργαστηρίου αυτού.

Μπορεί να ανακοινωθεί πλέον ότι το περιεχόμενο του εργαστηρίου, πέραν των όσων αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση του 5ου Συνεδρίου, θα εμπλουτισθεί με εφαρμογές Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality - AR) και Εικονικής Πραγματικότητας (Virtual Reality - VR).

Ίσως να είναι το πρώτο βιωματικό εργαστήριο διδακτικής της Φυσικής στον ελλαδικό χώρο που θα περιλαμβάνει αυτές τις τεχνολογίες. Περισσότερα σε τρεις περίπου εβδομάδες, με την έναρξη των εγγραφών.

Πληροφορίες:  Δείξε μου το κινητό σου, να σου πω τι φυσικός είσαι

Μανόλης Κουσλόγλου   

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστώ που δημοσιεύσατε ένα υπέροχο άρθρο που όχι μόνο παρέχει τεράστιες πληροφορίες αλλά και έχει πολύ καλό περιεχόμενο σε αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή