Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΦΟΡΗΤΗ ΜΑΘΗΣΗ στη Β'ΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ: Η αρχή

Η φορητή μάθηση, ή μάθηση μέσω προσωπικών ηλεκτρονικών συσκευών (m-learning), εξαπλώνεται με μάλλον αργούς ρυθμούς διεθνώς, συγ...

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

GESS Indonesia 2017: To Mobile Learning στο επίκεντρο των δράσεων

Η Ινδονησία είναι το μεγαλύτερο μουσουλμανικό κράτος στη γη, με πληθυσμό πάνω από 250.000.000 κατοίκους. Η χώρα αυτή συμπεριλαμβάνεται στις κορυφαίες ασιατικές χώρες που εφαρμόζουν τεχνολογίες διδασκαλίας με φορητές συσκευές στα σχολεία, κάτι που θα αποτελέσει το επίκεντρο του "GES Indonesia", της μεγαλύτερης εκπαιδευτικής διάσκεψης της Νοτιοανατολικής Ασίας, που θα φιλοξενηθεί στην Τζακάρτα στις 27-29 Σεπτεμβρίου 2017. 

Σύμφωνα με στοιχεία της Ambient Insight, η Ασία θα επενδύσει άμεσα περίπου 7,7 δις δολάρια σε τεχνολογίες Mobile Learning, με την Ινδονησία να έρχεται τρίτη σε επενδύσεις, μετά την Κίνα και την Ινδία.  Να σημειωθεί ότι οι επενδύσεις αυτές γίνονται παρόλο που, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ (2010), η χώρα βρίσκεται μόλις στην 117η θέση όσον αφορά στο κατά κεφαλήν εισόδημα των κατοίκων της. Συγκριτικά, να αναφερθεί ότι ενώ η αντίστοιχη θέση της Ελλάδας είναι η 30η, οι επενδύσεις της χώρας μας στις αντίστοιχες τεχνολογίες είναι μηδενικές.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της GES Indonesia, η διείσδυση των κινητών στους νέους μεταξύ 8 και 18 ετών έχει φτάσει το 67%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό αυτών που διαθέτουν έξυπνο κινητό φτάνει το 20%, ποσοστά πολύ χαμηλότερα από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. 

Και όμως, στην χώρα αυτή, υπό το φως της αναδυόμενης διείσδυσης της τεχνολογίας των φορητών συσκευών, ξεκίνησαν να αναπτύσσονται σημαντικές πρωτοβουλίες για την ένταξή τους στα σχολεία. Στο πλαίσιο του "GES Indonesia", διοργανώνονται συνεδρίες όπως: "Η ώρα της διευκόλυνσης στον προγραμματισμό", "Εφαρμογές Android και Gadgets στη διδασκαλία των Μαθηματικών",, "Δημιουργώντας εκπαιδευτικά παιχνίδια με εύκολο τρόπο", "Μετατρέποντας την εξάρτηση από τα παιχνίδια, σε εξάρτηση από την μάθηση".  

Η συνδιάσκεψη έχει ελεύθερη συμμετοχή και απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς, διευθυντές Σχολικών Μονάδων και γονείς. Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής ΕΔΩ.  

Μανόλης Κουσλόγλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου