Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΦΟΡΗΤΗ ΜΑΘΗΣΗ στη Β'ΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ: Η αρχή

Η φορητή μάθηση, ή μάθηση μέσω προσωπικών ηλεκτρονικών συσκευών (m-learning), εξαπλώνεται με μάλλον αργούς ρυθμούς διεθνώς, συγ...

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός WWF: Ο γύρος του κόσμου σε 80 ερωτήσεις!



Το WWF Ελλάς σας προσκαλεί στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό: ο Γύρος του κόσμου σε 80 ερωτήσεις - ένα διασκεδαστικό, ψηφιακό, εκπαιδευτικό ταξίδι.
Μαθητές δημοτικού και γυμνασίου καλούνται να πάρουν μέρος σε έναν διαγωνισμό γνώσεων για τη φύση της Ελλάδας, τις ομορφιές και τα μυστικά της.
Από τη Δευτέρα 8/05/2017 στις 08:00 πμ έως την Παρασκευή 12/05/2017 στις 08:00 μμ, μεμονωμένοι μαθητές ή μαθητικές ομάδες της πέμπτης (Ε΄) και έκτης (ΣΤ΄) δημοτικού καθώς και των τριών τάξεων του γυμνασίου, των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων ολόκληρης της επικράτειας, μπορούν να δοκιμάσουν γνώσεις και τύχη, συγκεντρώνοντας πόντους.
Οι νικητές στην πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση στον πίνακα των υψηλότερων σκορ του διαγωνισμού θα κερδίσουν αντίστοιχα μια υποβρύχια action camera, ένα tablet 10.1" και ένα mini drone με ενσωματωμένη κάμερα, χάρη στην πολύτιμη χορηγία της Microsoft!
Σκοπός του διαγωνισμού, πέρα από τη μάθηση σε συνδυασμό με το παιχνίδι, είναι η ενεργοποίηση και η συνεργασία των μαθητών γύρω από ζητήματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει το φυσικό περιβάλλον και που συχνά σχετίζονται με τις καθημερινές συνήθειες των ανθρώπων, αλλά διαφέρουν από τόπο σε τόπο. Με κίνητρο την ηθική και ουσιαστική επιβράβευση των καλύτερων επιδόσεων και αξιοποιώντας τις δυνατότητες των σύγχρονων τεχνολογιών, ο διαγωνισμός μπορεί να παρομοιαστεί μ’ ένα διασκεδαστικό, εικονικό, εκπαιδευτικό ταξίδι.
Η διεξαγωγή του διαγωνισμού πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα Προηγμένων Τεχνολογιών Μάθησης και Πολιτισμού, CoSyLLab του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά, έχοντας την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας για την παιδαγωγική καταλληλότητα του περιεχομένου του (Αριθ. Πρωτ. Φ14/1773/ 153735/Δ1).
Συμμετοχή στο διαγωνισμό, μπορεί να δηλώσει κάθε μαθητής/μαθητική ομάδα, συμπληρώνοντας όνομα χρήστη (οποιοδήποτε ψευδώνυμο), κωδικό πρόσβασης και το σχολείο του εδώ. Για να θεωρηθεί έγκυρη κάθε συμμετοχή (ατομική ή ομαδική), ο εκπαιδευτικός που θα οριστεί υπεύθυνος για το διαγωνισμό από κάθε σχολείο, θα πρέπει να συμπληρώνει ηλεκτρονικά τη Φόρμα Συμμετοχής ή να κατεβάσει, να συμπληρώσει την Έντυπη Φόρμα με τα στοιχεία των μαθητών που δήλωσαν συμμετοχή και να την αποστείλει στο atlas@wwf.gr. Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους όρους του διαγωνισμού. 
Συνοπτικά, η διαδικασία περιγράφεται στη σχετική αφίσα του διαγωνισμού:
Οι νικητές και τα σχολεία τους θα προβληθούν από τα ψηφιακά ενημερωτικά μέσα του WWF με σχετικές ανακοινώσεις.
Για τυχόν διευκρινήσεις και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο τηλεφωνικά στο 2103311987 (εσωτ. 106) ή στο e-mail: atlas@wwf.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου