1) Δεν φέρνουμε το κινητό σε απευθείας επαφή με το σώμα μας και φυσικά με το αυτί μας. Κάθε εκατοστό απόστασης μειώνει δεκάδες φορές την ποσότητα της επικίνδυνης ακτινοβολίας που δεχόμαστε.
2) Κουβαλάμε το κινητό σε μια τσάντα ή σάκο και όχι στην τσέπη μας.
3) Χρησιμοποιούμε hands-free ή ανοικτή συνομιλία.
4) Φροντίζουμε ώστε η συνομιλία μας να διαρκεί λίγη ώρα
5) Κλείνουμε το κινητό όταν δεν το χρησιμοποιούμε, κατά τη διάρκεια του ύπνου για παράδειγμα. Αν δεν θέλουμε να το κλείσουμε μπορούμε να το θέσουμε σε λειτουργία πτήσης ή να κλείσουμε το wi-fi.
6) Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε το κινητό σε περιοχή που δεν έχει καλό σήμα ή μέσα σε τραίνα, αυτοκίνητα, ασανσέρ, καθώς η συσκευή μας εκπέμπει πολλαπλάσια ακτινοβολία. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η ακτινοβολία διάρκειας ενός λεπτού σε περιοχή χαμηλού σήματος μπορεί να αντιστοιχεί σε ακτινοβολία διάρκειας πέντε ωρών σε περιοχή με άριστη ισχύ σήματος.
ΥΓ.1: Πέραν των μακροπρόθεσμων συνεπειών, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν και άμεσες συνέπειες, συνήθως θανατηφόρες, που οφείλονται στη χρήση κινητού κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Η χρήση κινητού από οδηγούς αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη πηγή τροχαίων δυστυχημάτων παγκοσμίως...
΄Ενας ακόμη, απαράβατος, κανόνας λοιπόν:
6+1) Δεν μιλάμε στο κινητό την ώρα που οδηγούμε.
ΥΓ.2: Στο μεταξύ, οι θάνατοι από selfie μέσα στο 2016 έχουν ξεπεράσει ήδη τους επτά...
Μανόλης Κουσλόγλου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου