Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΦΟΡΗΤΗ ΜΑΘΗΣΗ στη Β'ΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ: Η αρχή

Η φορητή μάθηση, ή μάθηση μέσω προσωπικών ηλεκτρονικών συσκευών (m-learning), εξαπλώνεται με μάλλον αργούς ρυθμούς διεθνώς, συγ...

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

THE TELEGRAPH: Η γραφειοκρατία εμποδίζει Διευθύντρια να μπλοκάρει τη χρήση ίντερνετ μέσω κινητών στο Σχολείο της




          Σύμφωνα με σημερινό άρθρο (19/1/2017) της "The Telegraph", η Διευθύντρια Σχολείων προσπάθησε να μπλοκάρει τη χρήση του ίντερνετ μέσω κινητών από τους μαθητές, χωρίς όμως επιτυχία, καθώς ο μοναδικός τρόπος που μπορούσε να το κάνει θεωρείται ποινικό αδίκημα στη Μ. Βρετανία.

          Πιο συγκεκριμένα, η Julia Polley, Διευθύντρια του Wensleydale School και του Sixth Form College στο Νορθ Γιορκσαϊρ, είχε απογοητευτεί τόσο πολύ από τη συνεχή χρήση των κινητών από τους μαθητές, που αποφάσισε να δώσει ένα τέλος σε αυτό το θέμα. Έγραψε λοιπόν μία επιστολή προς τους γονείς, ενημερώνοντάς τους για την κατάσταση στο σχολείο και πληροφορώντας τους ότι γι' αυτόν το λόγο είχε επενδύσει σε ειδική τεχνολογία μπλοκαρίσματος του 4G internet, ενώ είχε επεκτείνει τα φίλτρα του wi-fi προκειμένου να περιορίσει τη προσβασιμότητα σε πολλά Sites.

          Τελικά τα σχέδιά της τελικά δεν μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν, καθώς ενημερώθηκε από τους επίσημους Φορείς Τηλεπικοινωνιών ότι οι ενέργειές της αποτελούν ποινικό αδίκημα.

          Τα συστήματα μπλοκαρίσματος κινητών εκπέμπουν σήματα στις συχνότητες επικοινωνίας τους, εμποδίζοντάς τους με αυτόν τον τρόπο να κάνουν κλήσεις, να στείλουν μηνύματα, αλλά και να έχουν πρόσβαση στο Internet.

          Το πρόβλημα είναι όμως ότι τα συστήματα αυτά είναι παράνομα επειδή επηρεάζουν την ευρύτερη περιοχή, αλλά και άλλες συχνότητες, διαφορετικές από αυτές για τις οποίες είναι σχεδιασμένα. Για παράδειγμα, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στις Δημόσιες ραδιοφωνικές συχνότητες διάσωσης.

          Η Διευθύντρια των Σχολείων ενημέρωσε ωστόσο τους γονείς ότι θα λάβει κάθε μέτρο ώστε να περιορίσει την απόσπαση της προσοχής των μαθητών λόγω της χρήσης προγραμμάτων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ προέτρεψε τους γονείς να προβούν σε αντίστοιχες ενέργειες στο σπίτι.


Μανόλης Κουσλόγλου
ΠΗΓΗ:  http://www.telegraph.co.uk/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου