Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΦΟΡΗΤΗ ΜΑΘΗΣΗ στη Β'ΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ: Η αρχή

Η φορητή μάθηση, ή μάθηση μέσω προσωπικών ηλεκτρονικών συσκευών (m-learning), εξαπλώνεται με μάλλον αργούς ρυθμούς διεθνώς, συγ...

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Τι είναι ποιο επικίνδυνο τελικά, οι καρχαρίες ή... οι selfies. Μια ανασκόπηση 2015 - 2019




 Ακούγεται ως ανέκδοτο, αλλά δεν είναι. Σύμφωνα με μία έρευνα που διεξήχθη στα μέσα του 2015 από την μεγάλη Διεθνή εταιρία στο χώρο των Media, mashable.com , περισσότεροι άνθρωποι είχαν σκοτωθεί μέσα στο 2015 προσπαθώντας να βγάλουν Selfie, από όσους… φαγώθηκαν από καρχαρίες:

Η ποιο συνηθισμένη αιτία θανάτου την ώρα μιας Selfie είναι η πτώση από κάπου ψηλά (μπαλκόνια, γέφυρες, ουρανοξύστες), ενώ ακολουθούν τα τρένα (ηλεκτροπληξία από τις γραμμές, σύγκρουση), ο πνιγμός (σε πηγάδια, πισίνες, λίμνες, ποτάμια), ενώ ουκ ολίγοι έχουν φαγωθεί από άγρια ζώα, όπως αρκούδες, ελέφαντες, τζάγκουαρ κ.α, Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι κάποια Πάρκα στις Η.Π.Α. έχουν κλείσει, καθώς ήταν αδύνατο για τους υπευθύνους να αποτρέψουν τους επισκέπτες από το να επιχειρούν Selfie με αρκούδες.
Μην έχοντας ιδέα πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν όσοι αναζητούν μια πρωτότυπη selfie, όλο και περισσότεροι χώροι απαγορεύουν τις Selfies ή τα σελφομπάστουνα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, κάποια Πάρκα της Disney απαγόρευσαν πριν από τρία χρόνια τη χρήση σελφομπάστουνων.
Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, τελικά μέσα στο 2015 κατάφεραν να σκοτωθούν περίπου 50 άτομα επιχειρώντας να βγάλουν Selfie, ενώ το 2016 φαίνεται ότι είχαμε τα διπλάσια θύματα.
Μέσα στο 2017, καταγράφηκαν συνολικά 105 θάνατοι ή σοβαροί τραυματισμοί: Αρκετούς τους πάτησε το τραίνο, κάποιοι άλλοι πνίγηκαν, άλλοι έπαθαν ηλεκτροπληξία σε γραμμές τρένου και έναν το έφαγε ελέφαντας. Όλοι τους είχαν προσπαθήσει να απαθανατίσουν τους εαυτούς τους και... το κατάφεραν στην κυριολεξία.
Το 2018 τα θύματα μειώθηκαν στα 26, ενώ το 2019 κλείνει με μόλις 14 θανάτους και τραυματισμούς! Οι πιο πολλοί έπεσαν από ύψος, ενώ έναν τον έφαγε τζάγκουαρ.
Εν κατακλείδι, το σύμπαν ίσως και να έχει όρια, αλλά η ανθρώπινη βλακεία όχι. 

Μανόλης Κουσλόγλου

ΠΗΓΕΣ:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου