Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΦΟΡΗΤΗ ΜΑΘΗΣΗ στη Β'ΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ: Η αρχή

Η φορητή μάθηση, ή μάθηση μέσω προσωπικών ηλεκτρονικών συσκευών (m-learning), εξαπλώνεται με μάλλον αργούς ρυθμούς διεθνώς, συγ...

Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Saatchi Gallery: Από τις αυτοπροσωπογραφίες του Ρέμπραντ στις σέλφι. Διαγωνισμός!

Οι σέλφι διαδόθηκαν πολύ με τα έξυπνα κινητά, ωστόσο, στην πραγματικότητα αυτή η μορφή έκφρασης δεν είναι και τόσο καινούργια. 

Αυτό τουλάχιστον είναι το μήνυμα της έκθεσης «Από τη σέλφι στην Αυτοέκφραση» της Saatchi Gallery που παρουσιάζεται στο Λονδίνο.

«Οι σέλφι έχουν γίνει πιθανότατα η πιο εκφραστική μορφή της οπτικής επικοινωνίας που έχει υπάρξει ποτέ εδώ και γενιές. Και για αυτό το λόγο, είτε πρόκειται για ένα πολιτιστικό ίδρυμα είτε όχι, δεν μπορείς να το αγνοήσεις. Και αυτό που κάνουμε είναι ότι δεχόμαστε τη συνέχεια της ιστορίας. Εδώ και αιώνες μοιραζόμαστε εικόνες του εαυτού μας, απλά τώρα το κάνουμε μαζικά», τονίζει ο Νάιτζελ Χερστ της Saatchi Gallery. 

Η διαδρομή που καλύπτει ξεκινάει από τις αυτοπροσωπογραφίες του Ρέμπραντ και του Βαν Γκογκ και φτάνει μέχρι το μαζικό φαινόμενο των σέλφι από τα κινητά τηλέφωνα. 

«Το να τραβάει κανείς σέλφι με αυτό το κινητό, δεν χρειάζεται να είναι ναρκισιστικό. Σήμερα οι φωτογραφίες από τα smartphones είναι αποδεκτές. Αυτή η έκθεση δείχνει το δημιουργικό δυναμικό της μοντέρνας αυτοπροσωπογραφίας».

Δείτε το σχετικό βίντεο του euronews.gr:  https://www.youtube.com/watch?v=b8_k-aqBEOU

Σε αυτό το πλαίσιο η Saatchi Gallery ενώνει τις δυνάμεις της με την Huawei ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε καλλιτέχνες, φωτογράφους αλλά και απλούς οπαδούς της selfie από όλον τον κόσμο να να λάβουν μέρος σε έναν μεγάλο διεθνή διαγωνισμό. Τα έργα των νικητών θα εκτεθούν στην στους χώρους της Saatchi Gallery!

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.saatchigallery.com/selfie/

ΠΗΓΕΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου