Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΦΟΡΗΤΗ ΜΑΘΗΣΗ στη Β'ΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ: Η αρχή

Η φορητή μάθηση, ή μάθηση μέσω προσωπικών ηλεκτρονικών συσκευών (m-learning), εξαπλώνεται με μάλλον αργούς ρυθμούς διεθνώς, συγ...

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Εκτίμηση για τη διαμόρφωση των βάσεων

Σήμερα, Τετάρτη 19 Ιουλίου δημοσιεύτηκε στη Ναυτεμπορική μια ιδιαίτερα αξιόπιστη εκτίμηση της διαμόρφωσης των βάσεων από τον συνάδελφο και ερευνητή Στράτο Στρατηγάκη.

Κάποιες συνοπτικές παρατηρήσεις, ανά πεδίο:

1ο πεδίο: Προβλέπεται μεγάλη αύξηση των βάσεων εισαγωγής, η οποία σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνάει κατά πολύ τα 500 μόρια. 

2ο πεδίο: Οι προβλέψεις έρχονται σε μεγάλη αντίθεση με τις παλαιότερες, υπερβολικές, εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για τεράστια πτώση στις Πολυτεχνικές Σχολές, που θα άγγιζε τα 2.000 μόρια και μικρότερη στις υπόλοιπες Σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ. 
Φαίνεται λοιπόν ότι ενώ θα υπάρξει πτώση στις Πολυτεχνικές Σχολές, η οποία δεν θα ξεπερνάει τα 500 μόρια, και μία αρκετά μικρότερη στα Τμήματα των ΑΕΙ, θα υπάρξει πολύ μεγάλη άνοδος σε πολλά Τμήματα των ΤΕΙ.  Η άνοδος αυτή θα αγγίζει και θα ξεπερνάει σε κάποιες περιπτώσεις, τα 1000 μόρια.

3ο πεδίο: προβλέπεται άνοδος σε όλες τις Σχολές. Το μέγεθος της ανόδου, που έχει πολύ μεγάλο εύρος, εξαρτάται από το εκάστοτε Τμήμα.

4ο πεδίο: προβλέπεται πολύ μεγάλη άνοδος, που αγγίζει ή ξεπερνάει τα 1000 σε όλα τα Τμήματα. Βέβαια, αξίζει να αναφερθεί ότι ακόμη και με αυτήν την τεράστια άνοδο, για να γίνει κάποιος νηπιαγωγός, αρκεί να περάσει τη βάση στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

5ο πεδίο: Μεγάλη πτώση των βάσεων, με μικρές εξαιρέσεις, η οποία φτάνει σε πολλές περιπτώσεις τα 1000 μόρια.

Μπορείτε να βρείτε την πρόβλεψη των βάσεων εδώ: Εκτιμήσεις για τη διαμόρφωση των βάσεων.

Μπορείτε να διαβάσετε την εκτίμηση για τους λόγους της διαμόρφωσης των φετινών βάσεων στη Ναυτεμπορική

Μανόλης Κουσλόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου