Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΦΟΡΗΤΗ ΜΑΘΗΣΗ στη Β'ΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ: Η αρχή

Η φορητή μάθηση, ή μάθηση μέσω προσωπικών ηλεκτρονικών συσκευών (m-learning), εξαπλώνεται με μάλλον αργούς ρυθμούς διεθνώς, συγ...

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Mobile Learning: Μικροσενάριο για Κύκλωμα 2 Αντιστατών



Σε σύντομο χρονικό διάστημα πρόκειται να διδαχθούν τα ηλεκτρικά κυκλώματα στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Γ' Γυμνασίου. 

Σκέφτηκα λοιπόν να κοινοποιήσω το πρώτο μικροσενάριο, που εκμεταλλεύεται την εφαρμογή ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ 2 ΑΝΤΙΣΤΑΤΩΝ,  για φορητές συσκευές android. 

Το μικροσενάριο αυτό περιγράφει με αδρές γραμμές έναν από τους τρόπους με τον οποίο εκμεταλλεύομαι στο 3ο Γυμνάσιο Καβάλας τη συγκεκριμένη εφαρμογή, που δημιούργησα για τον σκοπό αυτό πριν από μερικούς μήνες (ο δεύτερος τρόπος είναι με τη στρατηγική της flipped classroom)

Ελπίζω ότι κάποιοι συνάδελφοι θα τολμήσουν να κάνουν κάτι παρόμοιο, ενώ θα χαιρόμουν ιδιαίτερα να ακούσω τις παρατηρήσεις, τις προτάσεις βελτίωσης, αλλά και τις ιδέες τους.
  


ή να σκανάρετε με το κινητό ή το tablet σας το ακόλουθο QR:

Μανόλης Κουσλόγλου

Υ.Γ.1: Πραγματικά θα χαιρόμουν να μάθω ότι το συγκεκριμένο Mobile Learning μικροσενάριο δεν είναι το... πρώτο και μοναδικό που αφορά στη διδασκαλία της Φυσικής Γ' Γυμνασίου.

Υ.Γ.2: Η αγγλική έκδοση του λογισμικού βρίσκεται εδώ: SIMPLE CIRCUIT CALCULATOR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου