Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΦΟΡΗΤΗ ΜΑΘΗΣΗ στη Β'ΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ: Η αρχή

Η φορητή μάθηση, ή μάθηση μέσω προσωπικών ηλεκτρονικών συσκευών (m-learning), εξαπλώνεται με μάλλον αργούς ρυθμούς διεθνώς, συγ...

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Οι πολιτικοί έγιναν... ψηφιακά ζωάκια και ζητούν τη φροντίδα των ψηφοφόρων



 
Μια τηλεοπτική εκπομπή στην Ολλανδία παρουσίασε μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, στην οποία ο "παίκτης" θα πρέπει να φροντίζει τους... υποψήφιους των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 15 Μαρτίου, σαν να ήταν "ψηφιακά ζωάκια", σαν τα ταμαγκότσι. Ο στόχος του παιχνιδιού αυτού είναι απλός: να ταΐζει ο παίκτης, να προσέχει και να δίνει τη στοργή του στον υποψήφιο της επιλογής του καθώς αν δεν το κάνει διαρκώς ο εικονικός πολιτικός θα πεθάνει.

Ερωτήσεις και συζητήσεις όπως "τάισες τον Μαρκ Ρούτε;", τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας και "μην ξεχνάς να δώσεις την προσοχή σου στον Γκέερτ Βίλντερς", τον υποψήφιο της ακροδεξιάς, έχουν μπει πλέον στην καθημερινότητα των Ολλανδών.

Η εφαρμογή, που βασίζεται στα πασίγνωστα ιαπωνικά ηλεκτρονικά ζωάκια που κατέκτησαν όλον τον πλανήτη τη δεκαετία του 1990, έχει "κατέβει" 750.000 φορές μέχρι σήμερα, αποκάλυψε ο παραγωγός της εκπομπής Zondag met Lubach. Στο παιχνίδι "Kamergotchi" (από το συνδυασμό των λέξων "ταμαγκότσι" και "Τουίντε Κάμερ", δηλαδή Κάτω Βουλή) οι παίκτες δεν μπορούν να επιλέξουν μόνοι τους ποιον πολιτικό θα φροντίσουν. Η εφαρμογή επιλέγει στην τύχη κάποιον από τους επικεφαλής των 17 μεγαλύτερων κομμάτων που συμμετέχουν στις βουλευτικές εκλογές.

Το παιχνίδι υποστηρίζει ότι είναι "ιδανικό για τον ενεργό πολίτη" αφού "ποτέ στο παρελθόν δεν είχε τόση πολιτική επιρροή". Κατεβάζοντας την εφαρμογή ο παίκτης λαμβάνει επίσης και ειδοποιήσεις σχετικές με τις πιο πρόσφατες δηλώσεις του δικού του "καμεργκότσι".

Όσοι καταφέρουν να φροντίσουν με τον καλύτερο τρόπο τον δικό τους "ψηφιακό πολιτικό" θα λάβουν προσκλήσεις για να συμμετάσχουν στην εκπομπή που έχει γίνει πασίγνωστη μετά από ένα σατιρικό βίντεο που πρόβαλε και στο οποίο εξηγούσε γιατί η Ολλανδία θα πρέπει να έχει την δεύτερη θέση στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου