Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΦΟΡΗΤΗ ΜΑΘΗΣΗ στη Β'ΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ: Η αρχή

Η φορητή μάθηση, ή μάθηση μέσω προσωπικών ηλεκτρονικών συσκευών (m-learning), εξαπλώνεται με μάλλον αργούς ρυθμούς διεθνώς, συγ...

Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Ανοιχτό το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, θα υποδέχεται τους επισκέπτες του στο χώρο του τηλεσκοπίου Δωρίδη στον λόφο της Πνύκας, τη Δευτέρα 7 Αυγούστου, από τις 20:30 έως τις 22:30.  

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την αυγουστιάτικη πανσέληνο, η οποία φέτος θα έχει μια πολύ σημαντική ιδιαιτερότητα: η Σελήνη θα βρεθεί σε μερική έκλειψη, καθώς θα εισέλθει μερικώς στην σκιά της γης και θα σκιαστεί μικρό μέρος της επιφάνειάς της.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση του Αστεροσκοπείου, αν και βεβαίως η πανσέληνος δεν είναι η καταλληλότερη περίοδος για παρατήρηση της Σελήνης μέσα από ένα τηλεσκόπιο (λόγω της μεγάλης της λαμπρότητας) το θέαμα της ολόγιομης σελήνης μαγεύει κάθε παρατηρητή του ουρανού, ακόμα και όταν πραγματοποιείται με γυμνό οφθαλμό.

Η μερική έκλειψη ξεκινά στις 20:23 όπου η σελήνη βρίσκεται πάνω από τον ορίζοντα, στις 21:22 πραγματοποιείται το μέγιστο του φαινομένου και στις 22:18 ολοκληρώνεται η φάση της μερικής έκλειψης, καθώς η σελήνη θα έχει βγει από την σκιά της Γης.

Ειδικευμένο προσωπικό θα είναι διαθέσιμο, ώστε να παρέχει πληροφορίες για το φαινόμενο.

Οι ενδαφερόμενοι μπορούν να βρούνε ΕΔΩ ένα χάρτη της περιοχής του Αστεροσκοπείου, όπου το τηλεσκόπιο Δωρίδη συμβολίζεται με πράσινο χρώμα
 

Μανόλης Κουσλόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου