Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΦΟΡΗΤΗ ΜΑΘΗΣΗ στη Β'ΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ: Η αρχή

Η φορητή μάθηση, ή μάθηση μέσω προσωπικών ηλεκτρονικών συσκευών (m-learning), εξαπλώνεται με μάλλον αργούς ρυθμούς διεθνώς, συγ...

Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Οι φετινές προετοιμασίες των Δημόσιων Σχολείων της Omaha (Νεμπράσκα, Η.Π.Α.) για το Mobile Learning

Σε πολλά μέρη του κόσμου έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες προκειμένου τα Σχολεία να είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές τη νέα σχολική χρονιά. H Omaha World Herald δίνει αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες που λαμβάνονται αυτόν τον καιρό στην ευρύτερη περιοχή της Omaha, της μεγαλύτερης πόλης της Πολιτείας της Νεμπράσκα, με πληθυσμό περίπου ένα εκατομμύριο κατοίκους.

Παρακάτω δίνονται κάποια στοιχεία, ανά Δημοτικό Διαμέρισμα της πόλης, που επικεντρώνονται αποκλειστικά στη φετινή προετοιμασία των σχολείων τους για το Mobile Learning.

Bellevue
Ως μέρος της ένας-προς-ένας πρωτοβουλίας του συγκεκριμένου Δημοτικού Διαμερίσματος, οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να εκπαιδεύονται στη χρήση iPads μέσα στην τάξη. Για τη νέα σχολική χρονιά, προβλέπεται να χρησιμοποιούνται iPads σε 60 τάξεις.
 
Bennington
Οι μαθητές από ΣΤ' Δημοτικού ως Γ' Λυκείου θα λάβουν Chromebooks για τις σχολικές εργασίες τους.

Douglas County West
Ξεκινάει στην περιοχή ένα εναλλακτικό πρόγραμμα Λυκείου με τη χρήση ενός φορητού οικήματος στην πανεπιστημιούπολη του Waterloo. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με το παραδοσιακό Λύκειο και περιλαμβάνει μαθήματα διά ζώσης αλλά και online, όπως και ευκαιρίες για συμμετοχή σε κοινωφελείς υπηρεσίες. 

Elkhorn
Όλοι οι μαθητές της Β' Γυμνασίου θα λάβουν chromebooks για χρήση στην τάξη, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του τεχνολογικού πλάνου της περιοχής, ώστε κάθε μαθητής να κατέχει έναν Η/Υ. Οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων θα λάβουν υπολογιστές στο μέλλον.

Millard
Οι μαθητές της Β' Γυμνασίου θα λάβουν λαπτοπς αυτήν τη χρονιά, ως μέρος της τεχνολογικής πρωτοβουλίας της περιοχής.

Omaha
To Wi-Fi Mobile Learning λεωφορείο θα είναι διαθέσιμο αυτό το φθινόπωρο. Όταν το λεωφορείο επισκέπτεται τα σχολεία, οι μαθητές θα παρακολουθούν μαθήματα ψηφιακής αγωγής, καθώς και μαθήματα βασισμένα στις Νέες Τεχνολογίες. Το λεωφορείο θα σταθμεύει στο σχολείο, ώστε να προσφέρει στους μαθητές πρόσβαση στο ιντερνετ έξω από την τάξη.

Papillion-La Vista
Οι μαθητές Λυκείου θα μπορούν να παρακολουθούν Online μαθήματα στις Φυσικές Επιστήμες, την Αστρονομία, την Ψυχολογία, τη Γεωγραφία και Αγωγή του Πολίτη.

Μανόλης Κουσλόγλου
Πηγή στοιχείων:  Omaha World Herald

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου