Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΦΟΡΗΤΗ ΜΑΘΗΣΗ στη Β'ΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ: Η αρχή

Η φορητή μάθηση, ή μάθηση μέσω προσωπικών ηλεκτρονικών συσκευών (m-learning), εξαπλώνεται με μάλλον αργούς ρυθμούς διεθνώς, συγ...

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Η εφαρμογή "KINETIC - POTENTIAL ENERGY" στο google play store

 
Η εφαρμογή "KINETIC - POTENTIAL ENERGY", με εικονίδιο το μήλο του Νεύτωνα, είναι πλέον αναρτημένη στο google play store. Πρόκειται για την αγγλική έκδοση της εφαρμογής "Κινητική - Δυναμική Ενέργεια"

Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να την κατεβάσει με δυο διαφορετικούς τρόπους:

Α) Κάνοντας κλικ εδώ: KINETIC - POTENTIAL ENERGY

Β) Σκανάροντας το παρακάτω QR code:

Η εφαρμογή αυτή, όπως και οι τρεις προηγούμενες, είναι σχεδιασμένη ώστε να εκτελείται χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο, από τη στιγμή που θα εγκατασταθεί στο κινητό του χρήστη.
Με την κοινοποίηση της τέταρτης εφαρμογής στο Google playstore κλείνει ένας πρώτος κύκλος δημιουργίας "υπολογιστικών" εργαλείων φυσικής για κινητά, για το Γυμνάσιο.  

Οι πρώτες εντυπώσεις από την εφαρμογή τους στην τάξη και την εκμετάλλευσή τους από τους μαθητές είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές. Η επόμενη προσπάθεια, όταν βρεθεί ο απαραίτητος χρόνος βεβαίως, θα εντοπισθεί στην ανάπτυξη εφαρμογών που εστιάζουν περισσότερο στην ποιοτική μελέτη εννοιών της φυσικής. Η προσπάθεια αυτή θα συνδυαστεί με την απόπειρα να αναπτυχθούν πιο ελκυστικές εφαρμογές, οι οποίες ενδεχομένως να περιέχουν στοιχεία παιχνιδιού, κάτι που είναι και ο τελικός στόχος.

Ωστόσο, προς το παρόν υπάρχει μια άλλη, εξίσου σημαντική προτεραιότητα: Η λεπτομερής και εμπεριστατωμένη καταγραφή των πολλών και διαφορετικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στο 3ο Γυμνάσιο Καβάλας με τη χρήση φορητών συσκευών.
Άλλωστε, η μέγιστη προτεραιότητα των προσπαθειών, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας αυτού του Blog, είναι η υπεύθυνη διάχυση των ήδη πλούσιων εμπειριών προς τους συναδέλφους.
Μανόλης Κουσλόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου