Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΦΟΡΗΤΗ ΜΑΘΗΣΗ στη Β'ΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ: Η αρχή

Η φορητή μάθηση, ή μάθηση μέσω προσωπικών ηλεκτρονικών συσκευών (m-learning), εξαπλώνεται με μάλλον αργούς ρυθμούς διεθνώς, συγ...

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

Τι είναι ποιο επικίνδυνο τελικά, οι καρχαρίες ή... οι selfies
 Ακούγεται ως ανέκδοτο, αλλά δεν είναι. Σύμφωνα με μία έρευνα που διεξήχθη στα μέσα του 2015 από την μεγάλη Διεθνή εταιρία στο χώρο των Media, mashable.com , περισσότεροι άνθρωποι είχαν σκοτωθεί μέσα στο 2015 προσπαθώντας να βγάλουν Selfie, από όσους… φαγώθηκαν από καρχαρίες:Η ποιο συνηθισμένη αιτία θανάτου την ώρα μιας Selfie είναι η πτώση… από κάπου ψηλά (μπαλκόνια, γέφυρες, ουρανοξύστες), ενώ ακολουθούν…τα τρένα (ηλεκτροπληξία από τις γραμμές, σύγκρουση), ο πνιγμός (σε πηγάδια, πισίνες, λίμνες, ποτάμια), ενώ ουκ ολίγοι έχουν φαγωθεί από άγρια ζώα, κυρίως καφέ αρκούδες. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι κάποια Πάρκα στις Η.Π.Α. έχουν κλείσει, καθώς ήταν αδύνατο για τους υπευθύνους να αποτρέψουν τους επισκέπτες από το να επιχειρούν… Selfie με αρκούδες.
Μην έχοντας ιδέα πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν όσοι αναζητούν μια πρωτότυπη selfie, όλο και περισσότεροι χώροι απαγορεύουν τις Selfies ή… τα σελφομπάστουνα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, κάποια Πάρκα της Disney απαγόρευσαν πριν από ένα χρόνο τη χρήση σελφομπάστουνων.
Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, τελικά μέσα στο 2015 κατάφεραν να σκοτωθούν περίπου 50 άτομα επιχειρώντας να βγάλουν Selfie, ενώ το 2016 φαίνεται ότι είχαμε τα διπλάσια θύματα.
Μέσα στο 2017, σε δέκα μόλις ημέρες, έχουν καταγραφεί ήδη τρεις θάνατοι κι ένας σοβαρός τραυματισμός: Έναν τον πάτησε τρένο, ένας πνίγηκε σε ποτάμι και δύο φίλοι έπαθαν ηλεκτροπληξία σε γραμμές τρένου προσπαθώντας να απαθανατίσουν τους εαυτούς τους.  Το κατάφεραν στην κυριολεξία.
Αυτοί οι θάνατοι είναι μια τραγική υπόμνηση ότι δεν είναι καθόλου ασφαλές για τους χρήστες να επικεντρώνονται στην οθόνη του κινητού τους, ιδίως όταν βρίσκονται σε ασυνήθιστο περιβάλλον. Πριν πάρουμε μια επικίνδυνη selfie λοιπόν, καλό θα ήταν να σκεφτούμε ότι τα πιο πολλά likes μπορεί να τα πάρουμε… μετά θάνατον.


Κείμενο: Μανόλης Κουσλόγλου

ΠΗΓΕΣ:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου